NUTRITIE

Un jurnalist celebru a slăbit 25 de kilograme. Vezi ce dietă a urmat

Foto: Facebook.com

 

Jurnalistul Adrian Halpert a scris pe pagina sa de Facebook cum a reușit să slăbească 25 de kilograme prin schimbarea stilului de viață.

”Vă vine să credeți că cel din fotografia din dreapta este același cu cel din fotografia din stânga?! Adică eu? Adevărul e că și mie mi-e greu să cred că am avut aproape suta de kile. Mi-e și rușine să mă uit la fotografia din stânga…

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Mulți mă întreabă cum am reușit, ce „tratament-minune” am urmat, ce dietă am folosit? Răspunsul (care, probabil, îi va dezamăgi pe mulți) mai jos.

Foto: Facebook.com
  • Prima fotografie este din vara lui 2008, când aveam 96 kg! Adică un IMC (indice de masă corporală) de 31,71 ceea ce înseamnă, spun doctorii, „obezitate de gradul I”: „Persoanele cu acest IMC prezintă un risc crescut pentru boli severe precum cele de inimă, diabet, hipertensiune, boli ale vezicii biliare, unele tipuri de cancer”. Aveam atunci 38 de ani. Încă o lună – două și depășeam suta!
  • A doua fotografie este din vara lui 2012, când am ajuns la 71 kg. Adică un IMC de 22,5, ceea ce înseamnă, spun doctorii, „greutate normală”: „Persoanele cu acest IMC au greutatea ideală şi cantitatea de grăsime corporală suficientă pentru asigurarea sănătăţii optime. Toate acestea sunt asociate cu un trai prelungit şi o rată scăzută a riscurilor de boli severe”. Aveam atunci 42 de ani.

Uitați de diete, pilule minune, prafuri, „specialiști” și alte asemenea. Nimic nu funcționează pe termen lung. Singura soluție: schimbarea stilului de viață. Este o chestiune permanentă, nu de o lună, nu de două, nu de un an. Pare greu? Este. La început. Apoi…

Din experiență proprie vă spun că mâncarea contează 85%, iar sportul 15% în felul în care arătați (nu mă refer la sportivi de performanță, ci la oameni obișnuiți). Degeaba mergi la sală zilnic dacă după aia dai iama în frigider. Asta merge doar la 1% din populație, la cei pe care i-a binecuvântat Dumnezeu cu un metabolism ideal. Dar despre sport, un pic mai încolo…

Lipsa sexului în relaţie. Unde greșiți

Care este ”CEA MAI PERICULOASĂ” vârstă pentru cuplurile căsătorite / STUDIU

Lucrurile pe care GINECOLOGUL tău ar dori să NU le mai faci

O precizare. E vorba de cumpătare în tot (cantități, tipuri de alimente), nicidecum de înfometare. Mese (4 – 5/ zi) la ore cât de cât fixe, cantități mici, alimente de calitate din punct de vedere nutrițional. „Specialiștii” care-ți recomandă diete pe bază de înfometare sunt niște idioți! Înfometarea, dietele bazate pe numărat calorii zilnic sunt o tâmpenie! Înfometarea va avea efect de yo-yo. Slăbești în prima fază, apoi organismul intră într-o stare de alarmă și-și face „depozite” din orice primește. Este momentul în care nu mai slăbești și te simți și rău. Apoi, când revii la mese normale – că doar nu poți să trăiești cu foame o viață întreagă – te întorci și la greutatea inițială sau poate chiar mai rău!

ATENŢIE! Medicii avertizează asupra PERICOLELOR noii tendinţe de folosire a Coca Cola ca autobronzant

Apa cu lămâie îţi poate provoca probleme: Iată reacţiile adverse

Zahărul, cea mai mare nenorocire!

Iată și câteva „NU”-uri. Dacă vreți rezultate și o sănătate bună, uitați complet de:

– Zahăr
– Făină
– Băuturi acidulate
– Fast-food
– Mâncăruri cu sosuri grase
– Prăjeli
– Mezeluri
– Dulciuri
– Produse de patiserie
– Sucuri de fructe
– Combinații greșite (carne + cartofi/ carne + orez; carnea se mănâncă cu salate sau cu legume)

Sunt doar câteva care-mi vin acum în minte. A, și pâine. Mai ușor cu pâinea. Eu de exemplu îmi iau câte o pâine feliată de secară de 600g, care-mi ajunge o săptămână. Și mai mănâncă și nevastă-mea din ea!

Mereu pe fugă? Ce să mănânci la PRÂNZ ca să SLĂBEȘTI

Cum îţi poţi schimba viaţa cu ajutorul călătoriilor: Cinci beneficii neştiute

Fructele pe care le poţi folosi ca DEODORANT natural

Mi-am luat așadar o bandă de alergare, o bicicletă eliptică și un set de greutăți. Mi-am făcut în garaj propria sală de sport. Din 2009 o folosesc de trei ori/ săptămână și, iar, a devenit o rutină. Nu mult. De 3 x 40 de minute/ săptămână. E suficient. În plus, seară de seară îmi iau câinii la plimbare și parcurg în pas alert 3 km. Nu durează mult. 25 de minute. Atenție! Seară de seară, indiferent de vreme. Mai fac un lucru: înot de câte ori am timp. Cam asta e. Nu-i bai dacă n-ai loc în casă de bandă de alergare și alte ustensile. Poți la fel de bine să-ți folosești greutatea propriului corp, să folosești lucruri banale din casă: scaune, mese… Important este să-ți faci un program adecvat, să te ții de el și de mâncat sănătos. Altfel, cu salturi, cu hopuri, nu ajungi nicăieri.”

Citi intreaga postare AICI.

Comentarii: