NUTRITIE SANATATE

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele și inima când mănânci brânză

Foto: Pinterest.com

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele și inima când mănânci brânză. Brânza este unul dintre alimentele prezente pe masa noastră în fiecare zi. Însă consumul acesteia poate avea un efect dăunător asupra tensiunii arteriale și a inimii, provocând fibrilație atrială (FA).

Acest lucru este împărtășit de cardiologul rus Dr. Oleg Varfolomeev, făcând referire la rezultatele unui studiu.

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele și inima când mănânci brânză

Fibrilația atrială (FA) este rareori periculoasă, dar poate cauza probleme dacă nu este tratată. Deși de obicei este cauzată de alte afecțiuni, se știe că anumite surse alimentare o provoacă. Acestea pot include anumite tipuri de brânză.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună brânză pentru inimă: Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Diferite alimente necesită anumite enzime pentru a fi descompuse de către organism. Fără toate componentele necesare, organismul poate suferi de acumularea de compuși naturali în sânge, ceea ce poate provoca tulburări de ritm cardiac.

Din acest motiv, unele persoane ar fi mai bine să evite brânzeturile maturate – motivul fiind conținutul ridicat de tiramină al acestora.

Fibrilația atrială apare atunci când cele două camere superioare mai mici ale inimii nu se contractă ritmic, ci neregulat.

„Acest lucru poate provoca formarea de cheaguri de sânge în mușchiul inimii și apoi în creier și poate provoca un accident vascular cerebral. Consumul anumitor alimente poate declanșa fibrilația atrială la unii pacienți. Printre aceste alimente se numără alimentele bogate în zahăr, cofeina, alcoolul, alimentele bogate în sodiu, tiramina, glutenul, grapefruit, afinele, sparanghelul și legumele cu frunze verzi”, spune cardiologul Dr. Oleg Varfolomeev.

Tiramina se găsește în mod obișnuit în brânzeturi maturate, cum ar fi cheddar, parmezan și gorgonzola, precum și în pepperoni, salam și soia.

„Tiramina poate crește presiunea și poate provoca un atac de fibrilație atrială. Eliminarea alimentelor care conțin această substanță poate îmbunătăți starea pacientului”, explică expertul.

Produsul lactat comentat se distinge printr-un conținut ridicat de proteine (25 g la 100 g de produs), care este foarte util pentru organism:

  • ajută la îmbunătățirea imunității;
  • reface celulele;
  • are un efect pozitiv asupra mușchilor;

Acest aliment conține mult calciu (100 g de produs asigură doza zilnică de mineral).

Aceasta ajută la:

  • întărirea oaselor;
  • protecția dinților împotriva cariilor;
  • reducerea riscului de apariție a osteoporozei;

CITEȘTE ȘI: Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici

Soiurile tari (parmezan, cheddar) au mai mult calciu decât alte tipuri de brânză.De asemenea, produsul în cauză este capabil să îmbunătățească sănătatea datorită creșterii eficienței absorbției vitaminei B12, care furnizează oxigen țesuturilor și organelor. Aminoacidul triptofan din compoziția sa ajută la producerea de serotonină, îmbunătățind astfel starea de spirit, potrivit actualno.com.

Comentarii: