Ouăle sunt o opțiune preferată pentru micul dejun. Acestea conțin proteine și substanțe nutritive. De asemenea, sunt rapid de preparat.
Dacă sunteți una dintre acele persoane care mănâncă ouă mai ales dimineața, este timpul să vă schimbați acest obicei.
De ce este mai bine să mănânci ouă seara?
Dacă vrei să slăbești, îți poți atinge obiectivul mai repede cu o dietă bogată în proteine. Proteinele stimulează metabolismul și contribuie la menținerea și dezvoltarea masei musculare.
Ouăle sunt unul dintre alimentele care sunt deosebit de bogate în proteine. Dar consumate la micul dejun, nu sunt cea mai bună alegere pentru persoanele care vor să slăbească.
CITEȘTE ȘI: De ce sunt ouăle un aliment indispensabil – TOP 5 beneficii pentru organism
„Pentru a pierde în greutate, este mai bine să mâncați ouă seara. Pe de o parte, proteinele animale sunt mai ușor de digerat decât cele vegetale, iar consumul lor seara ajută la asigurarea unui somn bun. Pe de altă parte, organismul are nevoie de multă energie, în special de timp de somn pentru a descompune proteinele. Acest lucru stimulează arderea grăsimilor, iar kilogramele scad de la sine”, au declarat oamenii de știință, citați de publicația britanică Express.
De asemenea, ouăle te ajută să dormi mai bine
Cantitatea mare de proteine din ele asigură faptul că nivelul de zahăr din sânge va rămâne stabil. Aceasta este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru un somn mai profund și mai odihnitor.
Alte beneficii ale ouălor
Ouăle – Sunt foarte nutritive
Un ou fiert mare contine vitaminele A, B5, B12, D, E, K, B6, folat, fosfor, seleniu, calciu, zinc, sase grame de proteine si cinci grame de grasimi sanatoase, ceea ce il face perfect pentru o dieta echilibrata.
Ouăle – Creste cantitatea de colesterol bun din organism
Lipoproteinele de inalta densitate (HDL) sunt cunoscute sub numele de colesterol bun, iar consumul de oua duce la niveluri mai ridicate de HDL in organism. Cu cat HDL este mai mare in organism, cu atat este mai scazut riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si alte probleme.
Conform unui studiu efectuat pe un esantion de 24 de adulti timp de sase saptamani, s-a constatat ca a existat o crestere a HDL cu 10% atunci cand au consumat doua oua fierte in fiecare zi.
Ouăle – Imbunatateste nivelul colinei din organism
S-ar putea sa va intrebati ce este colina. Ei bine, este o substanta grupata cu vitamina B si este foarte importanta pentru organism, deoarece este utilizata pentru a construi membrane celulare si produce molecule de semnalizare in creier. Ouale intregi sunt o sursa excelenta, deoarece contine peste 100 mg de colina.
CITEȘTE ȘI: Atenție: riscul major la care te expui dacă speli carnea și ouăle înainte să le gătești
Ouăle – Imbunatateste vederea
Suntem cu totii constienti ca, pe masura ce imbatranim, vederea noastra este unul dintre lucrurile care sunt afectate imens. Galbenusurile de ou contin o cantitate mare de antioxidanti numiti luteina si zeaxantina, care ajuta la reducerea riscului de cataracta si degenerescenta maculara la nivelul ochilor, potrivit Keck Medicine. Asa cum am mentionat anterior, ouale contin si vitamina A, care este excelenta pentru vedere.
Comentarii: