Consumul de ceapă poate ajuta la menținerea oaselor puternice și sănătoase, relatează Daily Mail, citând un expert în sănătate intestinală.
Masa osoasă este un țesut viu care are capacitatea de a se descompune, amintește Megan Rossi.
Prebiotic
Expertul mai notează că ceapa este un aliment prebiotic, la fel ca și usturoiul, legumele, curmalele și altele.
CITEȘTE ȘI: De ce să îți pui ceapă în șosete în timp ce dormi: Cum te ajută în lupta cu bacteriile
Prebioticele sunt responsabile de o ușoară oxidare a mediului intestinal, ceea ce ajută la absorbția ușoară a calciului.
Producția de osteoclaste
Ceapa contribuie la menținerea sănătății oaselor și în alte moduri, de exemplu prin producerea de acizi grași cu lanț scurt (SCFA). Acizii în cauză ajută la reglarea producției de osteoclaste, celule care în mod normal descompun oasele.
CITEȘTE ȘI: Tipul de ceapă cu puteri vindecătoare: Luptă cu cancerul mamar și cel de colon
Megan Rossi amintește, de asemenea, că ceapa conține quercetină și kaempferol – doi compuși de origine vegetală care ajută la stimularea osteoblastelor – celulele responsabile de formarea de masă osoasă nouă.
Comentarii: