Dr. Svetlana Malinovskaia, nutriționist rus, a dezvăluit o proprietate a castraveților murați pe care poate nu o bănuiai. De obicei, majoritatea murăturilor sunt percepute ca alimente dăunătoare din cauza conținutului ridicat de sare. Excepție face nu doar varza murată, ci și castraveții murați.
Varza murată este supusă unei fermentații. În timpul acestui proces, zahărul este transformat în acid lactic. Datorită acestuia, consumul de varză murată stimulează creșterea bacteriilor intestinale benefice, care suprimă microflora dăunătoare. Un microbiom intestinal sănătos, la rândul său, protejează sistemul imunitar de declin, promovează un metabolism activ.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci zeama de la castraveții murați: Frăgezește friptura sau condimentează ciorbele
Proprietatea utilă a castraveților murați, pe care nici măcar nu o bănuiți
Castraveții sărați (nu murați) sunt, de asemenea, utili pentru imunitate în timpul iernii. Potrivit doctorului Malinovskaia, acest produs păstrează calitățile benefice ale castraveților proaspeți și este recomandat pentru un consum moderat în timpul iernii (în absența contraindicațiilor).
CITEȘTE ȘI: Murăturile perfecte: Reţeta delicioasă de castraveţi muraţi bulgăreşti
„O bucată mică de castravete este suficientă pentru a începe eliberarea sucului gastric pentru o mai bună digestie a alimentelor. Acest lucru ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar”, explică medicul.
Comentarii: