Un om de știință a dezvăluit ce se întâmplă cu inima ta dacă mănânci o banană pe zi. Banana este unul dintre cele mai preferate fructe – prin consumul său regulat puteți îmbunătăți sănătatea inimii.
Profesorul Naveed Sattar, consultant onorific în sănătate cardiovasculară și metabolică la Universitatea din Glasgow, a vorbit pentru The Sun despre obiceiurile care îmbunătățesc protecția împotriva atacului de cord.
Ca principală condiție pentru menținerea în bună formă a sistemului cardiovascular, profesorul Satar a indicat activitatea fizică – mișcare regulată, sport și exerciții, plimbări, treburi casnice. ”
Activitatea fizică ajută la menținerea vaselor de sânge mai flexibile, ceea ce, la rândul său, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Menținerea în formă prin exerciții fizice regulate este la fel de eficientă în scăderea tensiunii arteriale ca și medicamentele”, a spus expertul.
CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Fructul care are efect antistres și scade tensiunea arterială
1 banană pe zi – beneficii pentru inimă
Alimentele bogate în potasiu neutralizează efectele sodiului asupra organismului, care provoacă umflături și tensiune arterială ridicată. Profesorul Sattar a precizat că consumul unei banane pe zi îmbunătățește protecția împotriva atacului de cord.
„Studiile arată că cei care consumă în mod regulat alimente bogate în potasiu au cu 13% mai puține șanse de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Bananele, frunzele verzi, somonul, avocado, caisele, tonul și fasolea conțin potasiu”, adaugă expertul.
„Adulții nu ar trebui să consume mai mult de 6 grame de sare pe zi, dar mulți oameni mănâncă mult mai mult. Abuzul de sare este strâns legat de consumul de alimente gata preparate – carne procesată, produse semifinite, pâine”, spune profesorul Sattar. El sfătuiește să se reducă utilizarea sării de masă la gătit, precum și să se consume alimente sărace în sare pentru a obișnui organismul cu o dietă mai puțin sărată.
Băuturile care conțin cofeină, inclusiv băuturile energizante și cafeaua, pot provoca o creștere pe termen scurt, dar bruscă, a tensiunii arteriale, a reamintit expertul. Omul de știință sfătuiește să nu se bea mai mult de 4 cești de cafea pe zi.
CITEȘTE ȘI: Mănâncă mai multe banane și vei reduce riscul apariției acestei boli
De asemenea, cafeaua nu ar trebui să fie principala sursă de lichide pe care o consumă o persoană. Fumul de țigară deteriorează pereții vaselor de sânge, crește probabilitatea formării cheagurilor de sânge și a blocajelor și face ca inima să lucreze mai mult. „Renunțând la acest obicei, puteți îmbunătăți semnificativ starea sistemului vascular”, spune omul de știință, potrivit actualno.com.
Comentarii: