Ai observat că portocalele ținute într-un coș, la temperatura camerei, își cam pierd din zeamă? Ei bine, din acest motiv, dar nu numai, este bine să le ții la frigider.
Spre deosebire de avocado, o portocală nu se coace dacă o ții lângă alte fructe, ci pur și simplu se usucă. Semnele albicioase sau gri de pe suprafața unei portocale și textura moale a acesteia indică faptul că nu mai este bună de consum.
Portocalele își mențin mai bine prospețimea și sucul delicios în frigider, potrivit csid.ro. Ținute la temperatura camerei, acestea rezistă cel mult 7 zile, dar la frigider le poți ține până la 3-4 săptămâni fără probleme și vor avea același gust delicios și răcoritor.
Alte sfaturi de care să ții cont pentru a menține prospețimea citricelor, în special portocale, mandarine, clementine:
E adevărat, bananele se pot coace și în vasul ținut la temperatura camerei, dar dacă ai cumpărat prea multe și nu vrei să ajungă la coșul de gunoi, stricate, pune-le la frigider, alături de portocale. În acest fel își vor prelungi cu până la o săptămână „durata de viață”.
CITEŞTE ŞI: Ce se întâmplă dacă consumi zilnic banane. TOP 5 efecte benefice, inclusiv reducerea riscului de cancer
Chiar dacă în continuare coaja bananelor se va închide la culoare, pulpa va rămâne proaspătă.
Alte fructe care trebuie ținute în frigider pentru a nu se altera rapid sunt căpșunile, zmeura și afinele.
Piersicile, kiwi, mango, merele pot fi ținute la temperatura camerei până se coc foarte bine, apoi pot fi puse în frigider pentru a-și menține mai mult timp prospețimea.