Panna cotta este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene, foarte ușor de făcut și foarte gustos, care are la bază o combinație de smântână sau frișcă și gelatină și poate fi combinat după preferință cu diverse arome sau fructe.
Pe lângă toate acestea, modul în care arată pe farfurie încântă toate privirile și trezește toate simțurile.
CITEȘTE ȘI: Singurul desert care este plin de magneziu și fier: Mulți oameni îl evită
Unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene- Panna cotta
Ingrediente pentru 2 porții:
- 300ml smântână lichidă
- 300ml lapte
- 120g zahăr
- 20g praf de gelatină
- esență de vanilie sau baton de vanilie
- mix fructe de pădure sau zmeură
- frunze de mentă
Unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite deserturi italiene- Panna cotta
Mod de preparare:
Într-o cratiță mică pune la foc laptele și zahărul. Amestecă praful de gelatină cu puțină apă rece, până se omogenizează. În laptele de pe foc adaugă vanilia și smântâna lichidă.
Ia cratiță de pe foc și adaugă gelatina omogenizată. Dacă vrei, poți adaugă și coajă rasă de lămâie, deoarece gustul de vanilie merge foarte bine cu lămâia.
CITEȘTE ȘI: Cel mai bun desert la pahar- Cheesecake cu căpșuni
Toarnă compoziția caldă în forme de silicon sau în boluri mici din ceramică. Lasă preparatul la frigider timp de 3-4 ore.
Scoate preparatul din frigider. Se poate servi atât în forme, cât și pe farfurie.
Pentru desert la farfurie, trece formele rapid pe sub un jet de apă caldă, pentru a scoate cât mai frumos desertul.
Așază câte o panna cotta pe farfurie și orneaz-o cu fructe.
Comentarii: