NUTRITIE SANATATE

Usturoiul și glicemia: Efectul pe care îl are asupra nivelului de zahăr în sânge

brooklynfarmgirl.com

Usturoiul și glicemia: Efectul pe care îl are asupra nivelului de zahăr în sânge. Usturoiul , un ingredient omniprezent în bucătăriile din întreaga lume, nu numai că dă un gust deosebit mâncărurilor, dar are și un efect pozitiv asupra sănătății noastre, relatează publicația rusă Focus, citând un studiu.

Fiecare cățel de usturoi conține o abundență de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, zinc, potasiu și multe altele. Deși de obicei consumăm usturoi în cantități mici, includerea acestuia în mod regulat în dieta noastră poate contribui la creșterea aportului general de nutrienți.

CITEȘTE ȘI: Miere cu usturoi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și creierului

Cum afectează usturoiul zahărul din sânge?

Pentru persoanele cu diabet, usturoiul este util în reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este important pentru menținerea sănătății pe termen lung și pentru gestionarea bolii.

Usturoiul acționează, de asemenea, ca un prebiotic, hrănind bacteriile benefice din intestin. Un microbiom intestinal sănătos afectează totul, de la digestie la starea de spirit.

Una dintre componentele cheie ale usturoiului este alicina, care combate inflamația și stimulează producția de celule albe din sânge. Acest lucru ajută la menținerea sistemului imunitar și, eventual, la protejarea împotriva virușilor.

Colesterol, tensiune arterială

O serie de studii arată că această legumă poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, indicatori importanți ai sănătății sistemului cardiovascular, mai relatează publicația.

Deși multe dintre aceste beneficii sunt observate cu ajutorul suplimentelor de usturoi, includerea acestei legume în alimentație oferă beneficii pentru sănătatea inimii. Versatilitatea legumei face ca aceasta să fie ușor de inclus în dieta zilnică. Fie că este vorba de condimentarea legumelor, adăugarea la orez sau prepararea unei salsa de casă, usturoiul sporește aroma și valoarea nutritivă a mâncărurilor.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei o dată pe săptămână lapte cu usturoi, înainte de culcare: Ce efect are asupra inimii și sistemului imunitar

Deși această legumă nu este un detoxifiant, susține sănătatea generală, având în vedere că organismul elimină singur toxinele prin ficat și rinichi.

Usturoiul, în ciuda proprietăților sale antiinflamatorii, nu este un instrument magic pentru pierderea în greutate, dar adăugarea lui în dietă este benefică. Publicația adaugă că, în prezența anumitor afecțiuni medicale sau a consumului de medicamente, este bine să se consulte în prealabil un medic cu privire la dozaj.

Comentarii: