Suntem din nou în căutarea unor rețete simple, rapide și ușor de făcut, care să ne încălzească sufletul în această perioadă agitată. M-am gândit să vă prezint astăzi aceste rulouri cu cașcaval, o variantă de aperitiv simplu, pe care îl poți servi lângă salate cu maioneză sau doar cu legume crude.
CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat
Varianta de aperitiv simplu: Rulouri cu cașcaval – rapide și ușor de făcut
Ingrediente:
- Aluat de foietaj
- 1 ou
- 200 g cașcaval
- 200 g cremă de brânză
- 1 brânză proaspătă de vaci
- 1 lingură de smântână
Varianta de aperitiv simplu: Rulouri cu cașcaval – rapide și ușor de făcut
Aluatul de foietaj îl puteți cumpăra din magazinele mari, de la frigidere.
Întindem foaia de aluat și tăiem pe lungime fâșii de dimensiunea degetului.
Răsucim aluatul pe tuburile metalice speciale de copt (pot fi și conuri) și le așezăm în tavă.
Batem oul cu un praf de sare și ungem rulourile, apoi le băgăm în cuptor la 170°C până se rumenesc.
Sfat: după ce le scoateți din cuptor, cu ajutorul unui prosop de bucătărie trebuie să scoateți rulourile din formele de copt, atunci când sunt fierbinți, pentru că după ce se răcesc rămân lipite de tuburile metalice.
CITEȘTE ȘI: Ruladă festivă de legume: Preparatul gustos și sățios pe care îl poți găti rapid
Ne ocupăm acum de umplutură. Mixăm brânza proaspătă de vaci cu crema de brânză și o lingură de smântână, apoi punem 100 g cașcaval ras și omogenizăm.
Cu ajutorul unei pungi pentru ornat introducem crema de brânză în rulouri, iar la sfârșit trecem amândouă marginile prin cașcavalul rămas (100 g) răzuit.
Comentarii: