SANATATE

Varianta Delta a infecției cu COVID-19 se răspândeşte rapid: Care sunt primele simptome

g4media.ro

În contextul în care varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu repeziciune peste tot în lume, specialiștii avertizează din ce în ce mai pregnant că varianta Delta va deveni în curând predominantă şi la noi în ţară.

Autorităţile din Spania, Grecia, Franţa sunt nevoite să ia din nou măsuri restrictive, iar cele mai frecvente sunt închiderea localurilor în interior, distanţarea fizică şi limitarea participanţilor la petreceri.

Președintele României, Klaus Iohannis, este de părere că, în acest moment, nu ar trebui să fie impuse noi restricții, dar că populația ar trebui să se vaccineze astfel încât valul patru să poată fi evitat.

„Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie și am repetat acest lucru de multe ori și o să repet și acum: Ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei, că despre asta vorbim acum, stă în vaccinare”, a declarat Iohannis.

CITEȘTE ȘI: ”Mâna Maicii Domnului”: Planta care vindecă infecțiile respiratorii și grăbește vindecarea celor infectați cu COVID-19

Care sunt simptomele infecției cu varianta Delta

Varianta Delta are o simptomatologie diferită faţă de variantele iniţiale ale virusului. Potrivit specialiştilor, primele simptome în cazul tulpinii Delta sunt dureri în gât, scurgeri nazale şi febră. Însă, medicii din SUA de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că simptomele în cazul variantei Delta sunt mai multe și seamănă mai degrabă cu cele pentru răceală:

  • dureri de cap
  • slăbiciune sau oboseală
  • dureri musculare
  • curgerea nasului
  • pierderea poftei de mâncare
  • durere în gât

Reamintim că, până acum, cele mai frecvente simptome pentru Covid erau:

  • febră mare
  • pierderea mirosului și a gustului în orice moment al bolii
  • tuse puternică și supărătoare

„Populația să se informeze corect din punct de vedere medical prin discuții și întrebări adresate medicului de familie și medicului infecționist”

Nu mai puțin de 10 persoane au prezentat simptome comune în momentul în care s-au prezentat la Spitalului de Boli Infecțioase Iași. Mai exact, tuse și febră. Medicii au precizat că aceștia prezentau disfuncție respiratorie. Din fericire, doar unul dintre cei zece pacienți se află în stare gravă, ceilalți fiind stabili și rămânând sub supraveghere.

„La internare, pacienții prezentau disfuncție respiratorie, febră, tuse. În momentul de față, în terapia COVID-19 avem internați cinci pacienți, unul dintre aceștia fiind cu tulpina Delta. Ceilalți sunt stabili în momentul de față. Sunt monitorizați și supravegheați. Pacienții din Bacău sunt toți internați la spitalul din Bacău”, a precizat dr. Florin Roșu, potrivit Antena 3.

Specialiștii atrag atenția că cea mai corectă informare este cea obținută pe cael directă, de la medicul de familie sau medicul infecționist.

CITEȘTE ȘI: Cum te protejează o banală răceală de COVID-19: O nouă descoperire făcută de cercetătorii norvegieni

„În momentul de față avem în lucru o probă recoltată de la un pacient în vârstă de 83 de ani, suspect de asemenea de infectare cu varianta Delta. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a fost și rămâne în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus, punând pe primul plan pacientul și aparținătorii.

Sfătuiesc populația să se informeze corect din punct de vedere medical prin discuții și întrebări adresate medicului de familie, medicului infecționist, astfel încât scepticismul legat de vaccinare să dispară, iar respectarea în continuare a măsurilor de prevenție să fie o certitudine.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este centru regional de screening, probele din Bacău au ajuns la noi”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Comentarii: