Pastele bolognese nu sunt un preparat care se gătește rapid. În mod normal, italienii pregătesc această rețetă timp de câteva ore.
Sosul se fierbe la foc foarte mic, pentru a se reduce lichidul și pentru ca toate aromele ingredientelor din vas să devină concentrate.
Rețetele mai rapide sunt cele care conțin o carne mai ușoara, precum puiul sau peștele, ori legume.
Varianta rapidă de preparare a pastelor bolognese
Daca nu ești consumator al cărnii de vită sau pur și simplu vrei o schimbare, poți încerca această rețetă de paste bolognese cu pui.
Sosul folosit pentru spaghete bolognese poate fi servit și peste un orez fiert al dente.
CITEȘTE ȘI: Renumitul sos Bolognese- cum se face sosul tradițional originar din Bologna – Exquis
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov mediu
- 100 g țelină
- ulei de măsline extravirgin
- 500 g carne de pui tocată
- 2 linguri bulion
- 500 g suc de roșii
- 250 ml supă de pui
- 100 ml vin alb
- câteva frunze de busuioc
- jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt
- sare, piper
Varianta rapidă de preparare a pastelor bolognese
CITEȘTE ȘI: Lasagna bolognese: Rețeta care îți merge la inimă, mai ales în zilele reci de toamnă – Exquis
Mod de preparare:
Legumele se toacă cubulețe mici și se călesc într-o cratiță, în ulei.
Se adaugă carnea tocată și se lasă aproximativ două minute, amestecând continuu.
Se adaugă vinul și se călește totul la foc mare, până se evaporă alcoolul.
Se reduce focul, se adaugă restul ingredientelor și se fierbe sosul la foc mic, o jumătate de oră.
Se fierb al dente pastele preferate, tagliatelle, pappardelle, tagliolini, ravioli, apoi se scurg și se servesc cu sosul de pui și cu parmezan ras.
Să aveți poftă!
Comentarii: