Nu există sărbători de iarnă fără vin fiert, motiv pentru care îţi recomandăm această reţetă simplă şi aromată, pe care o poţi folosi pentru a-ţi surprinde oamenii dragi.
Reţetă vin fiert – ingrediente necesare:
● 750 mililitri de vin roşu
● 3 linguri de zahăr
● 3 mere mici
● 1 portocală
● 10 cuisoare
● 10 boabe piper negru
● 2 boabe nucşoara
● 3 boabe cardamom
● 1 steluta anason
● 1/2 lingurita coriandru
● 1 baton scorţişoară de 10 centimetri
CITEȘTE ȘI: Puterea unui pahar de vin roșu și a mersului pe jos: Cum te ajută să nu faci infarct
Reţetă vin fiert – mod de preparare:
Într-un bol puneţi cuişoarele, piperul negru, boabele de nucşoară, cardamonul, anasonul, coriandrul şi scorţişoara. Apoi, tăiaţi mărul felii, scoţând în prealabil cotorul cu un instument spoecial sau pur şi simplu cu cuţitul. După măr, se curăţă portocala, care se secţionează în felii, potrivit e-reţete.ro.
Se ia vinul şi cu zahărul şi se pun într-o oală pe arahaz la foc mediu. Între timp, ingredietele puse în primă fază în bol se pun într-o tigaie şi se perpelesc la foc mediu. Acestea se lasă pe aragaz până când ingredietele încep să emane un miros specific vinului fiert. După, puneţi ingredietele în vin. Lăsaţi vinul cu arome să se încălzescă până ce pe marginea oalei se va forma mici bule, maxim 5 minute.
Atenţie, vinul nu trebuie să fiarbă în timpul preparării, deoarece se va evapora alcoolul. După ce pe marginea oalei s-au format mici bule, adăugaţi feliile de fructe şi puneţi un capac pe oală, iar apoi mai lăsaţi pe foc încă cinci minute.
CITEȘTE ȘI: Cum să crești savoarea mâncării cu ajutorul unui pahar de vin roșu
Vinul se va pune în căni cu ajutorul unei strecurători. Puteţi pune în căni şi câteva felii din fructele fierte. La final adăugaţi batonul de scorţişoară, iar vinul poate fi servit.
Comentarii: