Se întâmplă deseori să nu mai avem idei de mâncăruri cu care să îi impresionăm pe cei dragi.
Căutăm, de obicei, rețete consistente, care să cuprindă carne combinată cu legume, pentru a avea o masă sățioasă.
Rețeta de vinete umplute este exact ceea ce căutam.
Haideți să vedem cum se prepară.
CITEȘTE ȘI: Budincă de gălbiori cu vinete, praz și roșii
Vinete umplute- rețeta care te scoate din impas
Ingrediente:
- 3 vinete
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 500 g carne tocată (pui, curcan, porc)
- 50 g parmezan
- 100 ml pastă de roșii
- 1 ou
- 6 felii de cașcaval
Vinete umplute- rețeta care te scoate din impas
Mod de preparare:
Spălăm bine vinetele și le tăiem în jumătate, pe lungime.
Călim ceapa cu 2 linguri de ulei până devine translucidă.
Adăugăm usturoiul mărunțit peste ceapă, condimentăm după gust cu sare și piper, apoi punem carnea tocată și le călim toate la foc mic.
Scoatem miezul din vinete și îl tocăm mărunt, apoi îl punem în tigaia cu carnea tocată și le lăsăm pe foc până se gătesc, aproximativ 10 minute. Tot acum vom adăuga și pasta de roșii.
După ce am terminat de pregătit carnea, adăugăm în compoziție parmezanul ras și oul și amestecăm bine.
Transferăm umplutura în cojile de vinete cu ajutorul unei linguri și le așezăm pe tavă, apoi punem la cuptor, la 170 ° C pentru 20 de minute.
După cele 20 de minute, scoatem tava, punem cașcavalul felii deasupra fiecărei vinete și introducem din nou la cuptor pentru încă 5 minute.
CITEȘTE ȘI: Invitație în Croația- tocană de carne cu legume
Sfat: pentru un plus de gust puteți adăuga condimente picante sau alte verdețuri care vă sunt pe plac.
Dacă folosiți carnea tocată de porc, timpul de gătire va fi mai lung pentru a fi siguri că e gătită carnea.
Deasupra presărați pătrunjel verde și serviți cât sunt calde.
Comentarii: