X

Vitamina care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Vitamina care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Vitamina C este solubilă în apă și nu este stocată de organism. Pentru a menține niveluri adecvate de vitamina C, trebuie să consumăm zilnic alimente care conțin această vitamină.

Vitamina C este un ingredient natural în anumite alimente, adăugat la unele și disponibil ca supliment, explică Institutul Național de Sănătate din SUA (NIH). Această vitamină este o parte esențială a dietei, așa că este important să știți ce va face utilizarea zilnică a acesteia pentru sănătatea dumneavoastră.

Deficitul de vitamina C poate cauza o serie de probleme de sănătate, dintre care cele mai frecvente includ pierderea în greutate, oboseala, gingiile inflamate care pot sângera, rănile care durează mult timp să se vindece, răceala după răceală și altele asemenea. Acestea includ infecții frecvente ale tractului urinar.

CITEȘTE ȘI: Fructul pe care să îl consumi în fiecare zi luna aceasta: Îți asigură necesarul zilnic de vitamina C

Vitamina care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Ca un antioxidant puternic, rolul potențial al vitaminei C în reducerea riscului de boli cardiovasculare se poate datora capacității sale de a neutraliza radicalii liberi dăunători și, la rândul său, de a reduce stresul oxidativ. Cercetările sugerează, de asemenea, că vitamina C poate susține sănătatea umană într-o gamă mai largă de moduri atunci când aportul este suficient de ridicat.

De exemplu, studiile au arătat că nivelurile mai ridicate de vitamina C pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și pot, de asemenea, să sprijine regenerarea altor antioxidanți, inclusiv a vitaminei E.

Poate ajuta în cazul hipertensiunii arteriale

Studiile au arătat că vitamina C poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu și fără hipertensiune arterială. Există tot mai multe dovezi că vitamina C poate susține sănătatea cardiovasculară. Un nou studiu evidențiază faptul că un aport crescut de vitamina C poate reduce semnificativ riscul de mortalitate cardiovasculară (MCV) și, în unele cazuri, riscul de boli cardiovasculare (BCV), inclusiv infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Ajută organismul să se recupereze

Vitamina C este o componentă majoră a țesutului conjunctiv și joacă un rol important în vindecarea rănilor.

Conține antioxidanți

Vitamina C acționează ca un antioxidant, poate preveni deteriorarea celulelor și joacă un rol preventiv când vine vorba de stresul oxidativ, potrivit actualno.com.

Poate crește producția de colagen

Această vitamină este necesară pentru biosinteza colagenului și, prin urmare, este un ingredient cheie în multe produse de îngrijire a pielii.

Poate acționa ca o prevenire împotriva dezvoltării cancerului

Potrivit National Institutes of Health, numeroase studii au demonstrat că vitamina C poate preveni dezvoltarea cancerului, iar majoritatea studiilor arată o legătură între consumul de vitamina C și cancerul care apare la plămâni, sân, colon…

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care are cea mai mare cantitate de vitamina C

Poate îmbunătăți funcția cardiacă

Potrivit experților, există dovezi că această vitamină previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Administrarea acestei vitamine prin alimente sau suplimente protejează împotriva bolilor coronariene și poate reduce, de asemenea, riscul de atac de cord.

Păstrează vederea

National Institutes of Health oferă, de asemenea, dovezi că vitamina C poate preveni și chiar trata degenerescența maculară și cataracta, două cauze principale ale pierderii vederii la adulții în vârstă.

Poate preveni scorbutul

Deficitul acut de vitamina C poate duce la scorbut (sângerare a gingiilor), care este rar în țările dezvoltate. Simptomele pot apărea la o lună după ce organismul devine deficitar în această vitamină. Simptomele includ oboseală și inflamarea palatului (gingivită). Cu toate acestea, afecțiunea se poate agrava, provocând depresie și chiar pierderea dinților. Dacă nu este tratată, poate fi fatală.

Ajută la răceli

Această vitamină stimulează imunitatea. Vitamina C poate scurta durata răcelii comune și ameliorează simptomele la populația generală, explică National Institutes of Health.

Pe măsură ce îmbătrânim, aceasta protejează memoria

Demența este un termen larg folosit pentru a descrie simptomele de memorie slabă. Vitamina C este un antioxidant puternic. Nivelurile scăzute ale acestei vitamine au fost asociate cu tulburări de gândire și de memorie. În plus, mai multe studii au arătat că persoanele cu demență pot avea niveluri mai scăzute de vitamina C în sânge.

Poate preveni deficiența de fier

Această vitamină ajută organismul să absoarbă mai bine fierul, iar un studiu arată că 100 mg din această vitamină crește absorbția acestui mineral cu până la 67%.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro