X

Vitamina pe care oricine trebuie să o ia: Reduce riscul de a face boli autoimune

Vitamina pe care oricine trebuie să o ia: Reduce riscul de a face boli autoimune. Medicul rus Dr. Igor Alentov a dezvăluit care este cea mai importantă vitamină pentru toată lumea – este singura de care cei mai mulți oameni au nevoie aproape tot timpul anului.

Vitamina pe care oricine trebuie să o ia: Reduce riscul de a face boli autoimune

Cea mai importantă vitamină pentru toată lumea ne împărtășește doctorul Alentov: „Singura vitamină de care majoritatea oamenilor au nevoie în plus în orice perioadă a anului este vit. D.”

Specialistul adaugă că această vitamină este produsă în piele atunci când aceasta este expusă la lumina soarelui. Prin urmare, medicii le recomandă pacienților să petreacă mai mult timp în aer liber toamna și iarna și să se plimbe, lăsându-și fața și mâinile expuse – acest lucru ajută organismul să sintetizeze substanța necesară.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D: În ce situații îți pune sănătatea în pericol

Dr. Alentov remarcă faptul că majoritatea oamenilor se confruntă cu o lipsă de vitamina D în timpul sezonului rece, când cantitatea de lumină solară scade. Mulți oameni duc lipsă de ea pe tot parcursul anului din cauza numărului general scăzut de zile însorite.

„Cei mai mulți oameni nu ar trebui să își verifice nivelul de vit. D. Este suficient ca aceștia să o ia profilactic, precizând doza necesară împreună cu un medic – aceasta poate varia în funcție de vârstă și de bolile concomitente”, a spus medicul.

De asemenea, doctorul Alentov adaugă că alimentele de origine animală pot fi o sursă de înaltă calitate a acestui nutrient pentru organismul dumneavoastră: pește, caviar, gălbenuș de ou, lapte. Specialistul nu recomandă administrarea de vit. D sub formă de suplimente alimentare.

Potrivit acestuia, dacă este necesar, medicii competenți le prescriu pacienților medicamente cu această vitamină.

Cea mai importantă funcție a acesteia este participarea activă la metabolismul calciu-fosfor. Favorizează absorbția calciului din intestine. În consecință, dacă nu este suficientă această substanță în organism, nivelul de calciu din sânge scade.

Deficitul pe termen lung de vit. D poate duce la apariția osteoporozei și a fracturilor patologice. Rolul său în imunitatea umană este mare.

Reduce riscul de a dezvolta boli autoimune

Cantitatea sa normală reduce riscul de a dezvolta boli autoimune, cum ar fi tiroidita autoimună, scleroza multiplă, bolile inflamatorii intestinale și artrita reumatoidă. De asemenea, o cantitate suficientă de vit. D previne infecția cu tuberculoză, hepatita, ARVI și alte boli.

În timpul sarcinii, nivelurile reduse de vit. D cresc probabilitatea de preeclampsie, infecții, naștere prematură și diabet gestațional.

CITEȘTE ȘI: Vitamina cea mai importantă pentru memorie: Efectul pe care îl are asupra creierului

În timpul sarcinii, nivelurile reduse de vit. D cresc probabilitatea de preeclampsie, infecții, naștere prematură și diabet gestațional. Deficitul acesteia crește riscul de a dezvolta sindromul ovarelor polichistice.

Deficitul sever al acestei substanțe contribuie la dezvoltarea miopatiei, slăbiciune musculară severă și pot apărea dificultăți de mers, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro