Vitaminele de care femeile au cea mai mare nevoie. Potrivit ginecologului Melanie Mailian, unele vitamine ar trebui luate tot anul și, de preferință, în mod constant de către femei. Acestea sunt vitaminele C, D și E.
Vitaminele de care femeile au cea mai mare nevoie
Vitamina D are un efect antiinflamator, întărește sistemul imunitar și previne apariția patologiilor cardiovasculare. În plus, aportul acesteia are un efect pozitiv asupra ciclului menstrual.
Pentru cele care plănuiesc o sarcină, Dr. Maylian a recomandat administrarea vitaminei E. Aceasta nu numai că susține regenerarea pielii, dar întărește și sistemul cardiovascular, asigură o ovulație reușită și este necesară la începutul sarcinii.
CITEȘTE ȘI: Vitamina care fixează calciul în oase și protejează vasele de sânge
„Dacă vreți să arătați bine, luați vitamina C, ea este responsabilă de aspectul pielii și de sănătatea sistemului cardiovascular”, a spus categoric medicul.
Și o dată pe an este obligatoriu să se ia fier, și pe un curs. Alături de fier, reprezentanții blândei au nevoie și de următoarele substanțe nutritive: calciu, acizi grași omega-3, magneziu, zinc. Acestea protejează împotriva osteoporozei și a plăcilor de colesterol, ajută la menținerea mușchilor și reduc stresul.
Un alt motiv pentru pierderea de fier în corpul feminin este dependența frumoasei jumătăți a omenirii de diete stricte și de monitorizarea constantă a propriei greutăți. Din păcate, femeile uită adesea că organismul are nevoie de diverse substanțe nutritive și vitamine pentru o funcționare normală. Cele mai multe diete exclud din alimentație nu numai substanțele dăunătoare, ci și cele utile.
Lipsa de fier are cel mai deplorabil efect atât asupra sănătății și bunăstării, cât și asupra aspectului unei femei.
Apar următoarele afecțiuni:
- slăbiciune generală,
- leșin, amețeli și tinitus,
- dificultăți de respirație în timpul exercițiilor fizice,
- puls rapid,
- pete în fața ochilor,
- somnolență în timpul zilei și dificultăți de adormire noaptea,
- nervozitate,
- deteriorarea memoriei și a atenției,
- hipersensibilitate la frig,
- răceli frecvente și apariția infecțiilor intestinale acute.
Activitatea mentală și fizică scade. Apare slăbiciunea musculară și reducerea rezistenței și a forței musculare.
CITEȘTE ȘI: Vitamina care reduce cu aproape 20% riscul de atac de cord
„Nu este importantă cantitatea de fier conținută în alimente, ci ce cantitate reală de oligoelement intră în organism. În intestine nu pot fi absorbite mai mult de 2 mg de fier pe zi. În același timp, pentru a menține o hematopoieză normală, o persoană are nevoie de 20-30 mg de fier zilnic.
Cu un tratament adecvat al deficitului de fier, anemia dispare, de obicei, în 1-2 luni”, spune expertul, potrivit actualno.com.
Comentarii: