Varza roşie, spanacul sau cafeaua sunt doar câteva din ingredientele care ne pot ajuta să vopsim ouăle în mod natural. Pentru a căpăta nunţa dorită, folosirea oţetului este doar unul din secretele gospodinelor.
Vopsitul ouălor este unul din obiceiurile pe care copiii le adoră în perioada Sărbătorilor Pascale. Dincolo de o activitate care poate presupune multă creativitate, aceasta poate fi şi o lecţie pentru cei mici despre cum pot face alegeri benefice sănătăţii.
Utilizaţi o substanţă alimentară sigură care să nu pună în pericol sănătatea familiei, folsind fructe, legume colorate şi plante verzi din grădină. Pentru a vă asigura că ouăle vor prinde culoare, fierbeţi-le în apă cu oţet, recomandă adevarul.ro.
CITEȘTE ȘI: Vopseşte ouăle de Paşte cu ajutorul orezului: Tehnica prin care obţii un aspect spectaculos
Oţetul are rolul de a fixa mai bine culoarea în coajă. Acesta se adaugă şi în apa în care se vopsesc ouăle, fiind sufiecientă o lingură la fiecare ceaşcă de apă colorată. Pentru obţinerea culorii dorite folosiţi următoarele ingrediente:
Mov:
Fierbeţi varză roşie şi adăugaţi ouăle în substanţa rezultată.
Verde:
Adăugaţi o ceaşcă de spanac, urzici sau câteva linguri de spirulină în apă.
Roşu:
Puteţi obţine o frumoasă nuanţă de roşu adăugând suc de rodii, frunze de ceapă roşie sau sfeclă.
Galben/portocaliu:
Adăugaţi câteva linguri de turmeric, foi de ceapă galbenă sau şofran în apa ajunsă la punctul de fierbere.
Maro:
O cană de cafea tare, în care adăugăm o lingură de oţet.
CITEȘTE ȘI: Folosește BENZILE ELASTICE pentru a vopsi ouăle de Paște / VIDEO
Pune câte 2-3 ouă fierte în boluri şi acoperă-le cu lichidul obţinut, apoi ţine-le la frigider până obţii culoarea dorită, între 2 şi 12 ore. Pentru a le da un luciu frumos, le poţi freca ulterior, după ce se usucă bine, cu puţin ulei.
Comentarii: