adevarul.ro
Pentru zilele de weekend petrecute acasă, în familie sau cu prietenii, muşchiuleţul de porc în aluat fraged este unul din preparatele care pot strânge toată lumea la masă.
CITEȘTE ȘI: Surprinde-ţi invitaţii cu o reţetă simplă: Chifle calde cu rozmarin
Căleşti ceapa tocată în două linguri de unt şi laşi la foc potrivi, adaugi ciupercile tăiate mărunt şi laşi pe foc până scade zeama lăsată de acestea. Adaugi vinul şi smântână, amestecând des. Dai vasul deoparte, condimentezi cu sare şi piper, după gust, presari pătrunjelul tocat şi laşi să se răcească, recomandă restaurantedelux.ro.
Condimentezi muşchiul cu sare şi piper şi îl rumeneşti în trei linguri de unt pe toate părţile, la foc iute.
Întinzi aluatul în formă de dreptunghi, pui peste acesta amestecul de ciuperci şi muşchiul de vită uns cu pateul de pasăre. Din restul de aluat poţi face diverse forme decorative.
Rulezi, dar nu foarte strâns. Presezi bine marginile, ca să nu se desfacă, lipeşti decorurile, ungi cu gălbenuşurile bătute şi aşezi într-o tavă unsă.
CITEȘTE ȘI: Ţi se face poftă instant: Reţeta din Sălaj pentru cea mai bună ciorbă de varză acră
Coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până devine auriu, închizi focul şi laşi încă 10 minute în cuptor.